Cyvfleet

ESG (Environmental, Social and Governance)
för Fleet äger företag

Välkommen till vår ESG-sektion för flottföretag. I en värld där hållbarhet och ansvar är väsentligt har ESG blivit en nyckelkomponent för företag som vill bedriva affärer med hänsyn till miljö, samhälle och god bolagsstyrning. För företag med fordonsflottor är detta inte bara en möjlighet att visa engagemang, utan också en strategisk fördel.

De kunder som beställer arbeten utfört av företagen har alla den gröna omställningen på sin agenda. Och det är en viktig punkt i valet av vem som ska lösa uppgiften åt dem.

EGS-arbetet för vagnparksägaren innehåller de övergripande ämnen som ska tas om hand i samband med val och konfigurering av deras framtida fordon i vagnparken.

Vårt system förser dig med nödvändig insamling av data och kan skapa en skräddarsydd systematisk inlämning av densamma till ditt företag.

Ger dig en översikt över nuvarande och framtida flottans utsläppsavtryck.

Kvalificerade och tidsspecifika Emissionsdata i Scope 1, 2 och 3 uppströms.

Dessutom gör systemet att företaget kan konkretisera sitt arbete inom områdena nedan

Miljöinitiativ:

Minskning av CO2-utsläpp: Vi hjälper dig att implementera strategier för att minska din flottas CO2-utsläpp, vilket är i linje med GHG-protokollets riktlinjer. Här är det valet av båda vilket fordon som passar för uppgiften inom dina fastställda riktlinjer och policyer.

Här arbetar vi med en tydlig synlighet av Co2 och KM/L koncept, men även elförbrukningen är en måttenhet som syns i samband med att konfigurera det framtida fordonet.

Förutom vilken utrustning som kommer i fordonen, är det här särskilt fokuserat på vilka utsläpp som är på de artiklar som är konfigurerade för det enskilda fordon som är i rampljuset. Här anges värdet för produktens emissionssiffra för produkten från ”Vagga till grind”.

Vi använder siffran för en helhetsbedömning, jfr dina försäkringar med ett maxgränsvärde för den totala LCA-siffran som finns i det enskilda fordonets konfiguration.

”Vagga till grind” är en term som används i miljöbedömning och livscykelanalys (LCA), som syftar på bedömningen av en produkts miljöpåverkan från råvaruutvinning (vaggan) till den punkt där produkten lämnar fabriken (grinden) ). Detta tillvägagångssätt fokuserar på de direkta och indirekta miljöpåverkan som är förknippade med produktionen av en produkt, men inkluderar inte användning och kassering av produkten.

Vissa företag föredrar att mäta ”vagga till grind” eftersom de har designat en produkt som lätt kan återvinnas eller komposteras och helt undviker deponi. Det är en del av en bredare hållbarhetsstrategi och kan hjälpa företag att identifiera områden där de kan minska sitt miljöavtryck.

Behöver du ytterligare information eller hjälp med LCA eller cradle to gate-bedömningar, fråga gärna!

Vi försäkrar att våra leverantörer följer miljöcertifieringarna och genomför kontroller av hur produktens ursprung säkras så bra som möjligt.

Sociala skyldigheter:

Arbetstagarnas hälsa och säkerhet: Vi prioriterar dina anställdas välbefinnande och säkerhet och stödjer initiativ som främjar en säker arbetsmiljö.

Vi försäkrar att de bästa och senaste verktygen och utrustningen finns i systemet för dina säkerhets- och hälsoinsatser riktade mot dina anställdas arbetsförhållanden är tydligt närvarande.

Vi uppmuntrar till aktiv dialog med experterna inom vart och ett av deras områden som stödjer ditt arbete inom detta område via systemet, som alla finns tillgängliga för direktkontakt på varje enskild produkt i systemet.

Vi garanterar god bolagsstyrning:

Etik och efterlevnad: Vår policy kring våra leverantörer på systemet, vi säkerställer att alla konfigurationer utförs med den höga etiska standarden och i enlighet med lagen.

Lagstiftningsinitiativ:

Vi söker dialog med lagstiftande organ för att säkerställa och påverka, så att den antagna och verkställande lagstiftningen inte utgör ett hinder för ditt dagliga arbete.

Transparens i rapportering:

Vi erbjuder verktyg och resurser för att säkerställa transparens i din ESG-rapportering, vilket är avgörande för trovärdighet och förtroende hos intressenter.

Vårt unika sätt att synliggöra LCA-siffran på den totala konfigurationen och allokera den tidsspecifikt till det enskilda fordonet gör dig som vagnparksägare både trovärdig och förtroendeskapande i arbetet med de gröna initiativen.

Varför ESG är viktigt för din flotta

Långsiktigt värdeskapande: Genom att integrera ESG-principer i din verksamhet kan du skapa långsiktiga fördelar och värde för både ditt företag och samhället.

Uppfylla konsumenternas förväntningar: Konsumenter och anställda söker i allt högre grad arbeta med företag som visar ett engagemang för hållbarhet och mångfald.

Kom igång med ESG: För att lära dig mer om hur du kan implementera ESG-strategier i din flotta och bidra till en mer hållbar framtid, besök webbplatsen för GHG Protocol och GHG Protocol Standards för ytterligare vägledning och resurser.

Eller kontakta oss för en pratstund om hur CSRDD påverkar din vardag.

Detta innehåll är skräddarsytt för företag med fordonsflottor som fokuserar på vikten av ESG-initiativ samt integrationen av GHG-protokollet i sina affärsstrategier. Det är viktigt att anpassa denna information till ditt företags specifika sammanhang och mål.

Den gröna omställningen är en resa som kommer att förändra ditt företags sätt att driva din fordonsflotta, och det finns många saker att ta ställning till.

Vår omfattande kunskap om vilka lösningar som finns tillgängliga för dig och den direkta kontakten med experterna för vart och ett av deras områden kan hjälpa dig att ta dig igenom denna process snabbt och säkert.

Innovativa produkter måste tittas på, körmönster ändras, rymdinfrastruktur ses över och mycket mer.

Vi är redo att hjälpa dig i den processen

Vår grundmodell för att arbeta med denna process är följande 6 steg.

1. Upptäcka:

undersöka och förstå den nuvarande flottans behov och vilka uppgifter som är viktiga att lösa i ett framtida upplägg samt vilka intressenter du ska ha med i analysen.

2. Strategi:

definiera ett gemensamt ESG-uppdrag och vision för området integrerat i företagets affärsstrategi.

3. Mätningar och rapportering:

skapa / anpassa policyer som kan fastställa korrekta datapunkter som kan användas för att rapportera och mäta framsteg och prestanda inom området.

4. Kultur:

fastställa en kultur där ESG-visionen för området kommuniceras in i organisationen så att det finns en förståelse för förändringsprocessen.

5. Innovation:

vara innovativ, leta efter möjligheter som kan bidra till att säkra företagets mål och uppgifter, misstag görs, men lär av dem och förbättra möjligheterna.

6. Anpassa:

vara öppen för anpassning av den första strategin kommer det att ske förändringar under processen i takt med att ny kunskap, lärande och produkter kommer ut på marknaden.

Udtagelser fra kunder

Kontakta oss för en personlig visning

– Din vardag kommer att förändras

Möt hjärnan bakom systemet

Anders brinner för att leverera kundnära lösningar som underlättar din vardag, oavsett vilken uppgift du står inför.

Anders har 26 års erfarenhet inom fordonsindustrin inom branscherna: detaljhandel, leasing, bygg och som konsult.

Den breda erfarenheten ger honom den kompetens som behövs för att hjälpa dig med din vardag.

Anders Harvey Poulsen
CEO & Co-founder
Rulla till toppen